icon_widget_image Monday-Friday: 8am to 4pm; Satuday: 8ap to 2pm icon_widget_image Kralja Petra I b.b., 22320 Indjija – Serbia icon_widget_image +381 (0) 22 561 630 +381 (0) 22 510-064 icon_widget_image office@gasteh.com 248040@mail.ru

Манометарски вентил трокраки тип 373

Манометарски вентил трокраки тип 373

Манометарски вентил трокраки тип 373 у комплету са одговарајућим манометром служи за несметано очитавање притиска у резервоару. Вентил омогућава постављање контролног манометра (уз претходно растерећење унутрашњости вентила). Једноставном конструкцијом је омогућено његово лако монтирање и одржавање. Израђује се у варијантама са унутрашњим и спољашњим навојем.

Опис рада:

Пре постављања манометра, трокраки вентил се налази у затвореном положају, тј. конусни заптивач је чврсто приљубљен уз седиште вентила, а чеп је завијен до краја (тако да и његов заптивач затвара другу страну вентила). Манометар се монтира на излазни прикључак вентила. Окретањем точка у леву страну, помера се вретено и тако одваја конусни заптивач од седишта. На тај начин се ослобађа пролаз флуида ка манометру. Сада је омогућено очитавање притиска. Приликом постављања контролног манометра, поступак је следећи:

– затворити вентил,

– делимичним одвртањем чепа, испустити флуид ( који је под притиском) из унутрашњости вентила, затим одвити чеп до краја,

– монтирати контролни манометар,

– отворити вентил.

Манометарски вентил трокраки служи и за растерећење манометра (завртањем точка и одвртањем чепа испушта се флуид из вентила). Тада се може извршити и евентуална замена манометра.

Уградња и повезивање:

Манометарски вентил трокраки се уграђује на резервоаре, завртањем у заварни комад са спољашњим или унутрашњим навојем. Израђује се димензије 1/2″ и то у две варијанте: тип: 373/40 (за притиске до 40 бар – витални делови вентила су од ЦЊ 614Н) тип: 373/160 (за притиске до 160 бар – витални делови вентила су од X6 ЦрНиТи 18-10)

Спецификације:

Gasteh.pro