Quick contact info

“GasTeh“ d.o.o. – A leader in the technology for the use of natural and liquefied petroleum gas in the region.
The production program, products and services of GasTeh reflect the high expertise and many years of experience in the development and production of equipment and plants for natural gas, propane-butane (liquid petroleum gas), compressed natural gas, mixed gas, and other technical gases.

icon_widget_image Monday-Friday: 8am to 4pm; Satuday: 8ap to 2pm icon_widget_image Kralja Petra I b.b., 22320 Indjija – Serbia icon_widget_image +381 (0) 22 561 630 +381 (0) 22 510-064 icon_widget_image office@gasteh.com 248040@mail.ru

Манометарски вентил трокраки тип 373

Манометарски вентил трокраки тип 373

Манометарски вентил трокраки тип 373 у комплету са одговарајућим манометром служи за несметано очитавање притиска у резервоару. Вентил омогућава постављање контролног манометра (уз претходно растерећење унутрашњости вентила). Једноставном конструкцијом је омогућено његово лако монтирање и одржавање. Израђује се у варијантама са унутрашњим и спољашњим навојем.

Опис рада:

Пре постављања манометра, трокраки вентил се налази у затвореном положају, тј. конусни заптивач је чврсто приљубљен уз седиште вентила, а чеп је завијен до краја (тако да и његов заптивач затвара другу страну вентила). Манометар се монтира на излазни прикључак вентила. Окретањем точка у леву страну, помера се вретено и тако одваја конусни заптивач од седишта. На тај начин се ослобађа пролаз флуида ка манометру. Сада је омогућено очитавање притиска. Приликом постављања контролног манометра, поступак је следећи:

– затворити вентил,

– делимичним одвртањем чепа, испустити флуид ( који је под притиском) из унутрашњости вентила, затим одвити чеп до краја,

– монтирати контролни манометар,

– отворити вентил.

Манометарски вентил трокраки служи и за растерећење манометра (завртањем точка и одвртањем чепа испушта се флуид из вентила). Тада се може извршити и евентуална замена манометра.

Уградња и повезивање:

Манометарски вентил трокраки се уграђује на резервоаре, завртањем у заварни комад са спољашњим или унутрашњим навојем. Израђује се димензије 1/2″ и то у две варијанте: тип: 373/40 (за притиске до 40 бар – витални делови вентила су од ЦЊ 614Н) тип: 373/160 (за притиске до 160 бар – витални делови вентила су од X6 ЦрНиТи 18-10)

Спецификације:

Gasteh.pro