icon_widget_image Monday-Friday: 8am to 4pm; Satuday: 8ap to 2pm icon_widget_image Kralja Petra I b.b., 22320 Indjija – Serbia icon_widget_image +381 (0) 22 561 630 +381 (0) 22 510-064 icon_widget_image office@gasteh.com 248040@mail.ru

Сигурносно прекидни вентили тип 231-БВ блокадни

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Блокадни вентил за ниски притисак – Сигурносно прекидни вентили тип 231-БВ блокадни

Сигурносно прекидни вентили тип 231-БВ блокадни је намењен за осигурање гасних постројења и инсталација од превисоког или прениског притиска. На инсталацију се уграђује испред регулатора притиска. Активира се у случају снижења улазног притиска у односу на граничну вредност. Тада блокира даљи ток гаса, а из разлога сигурности може се деблокирати ручно. У нормалном стању (радном), блокадни вентил је отворен.

Уградња и повезивање

Приликом уградње обавезно проверити да ли је инсталација испред блокадног вентила чиста. Вентил се сме уграђивати само у инсталације где је пре њега постављен филтер. Израђује се са смером уласка гаса с лева на десно (дато на цртежима), осим уколико се то поруџбином другачије тражи.

Опис рада

Блокадни вентил се изводи са заштитом од превисоког или са заштитом против превисоког и прениског притиска.

Излазни притисак се импулсним водом доводи испод мембранског склопа блокадног механизма. Пораст притиска проузрокује померање мембранског склопа навише који преко полуге повлачи потискивач, чиме је ослобођена куглица, а самим тиме и осовиница која под опругом потискује печурку на седиште тела вентила. При порасту излазног притиска мембранског склопа савлађује опругу ВП. Пад излазног притиска доводи до померања мембранског склопа услед силе опруге НП, која преко полуге повлачи осовиницу и ослобађа куглицу, односно откључава браву блокадног механизма. Подешавање пртиска активирања обезбеђује се помоћу притезача опруге ВП и притезача опруге НП. Окретање притезача у смеру казаљке на сату, повишава се притисак активирања и обрнуто. Блокада се ручно деактивира повлачењем ручног потезача.

Gasteh.pro[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]

Спецификације:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]

Упутство:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]