icon_widget_image Monday-Friday: 8am to 4pm; Satuday: 8ap to 2pm icon_widget_image Kralja Petra I b.b., 22320 Indjija – Serbia icon_widget_image +381 (0) 22 561 630 +381 (0) 22 510-064 icon_widget_image office@gasteh.com 248040@mail.ru

Сигурносно прекидни вентили тип 232

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Сигурносно прекидни вентили тип 232

Блокадни вентил за ниски – средњи притисак тип 232

Сигурносно прекидни вентили тип 232 је намењен за осигурање гасних постројења и инсталација од превисоког и прениског притиска. На инсталацију се уграђује испред регулатора притиска. Активира се у случају пораста (или снижења) улазног притиска у односу на граничну вредност. Тада блокира даљи ток гаса, а из разлога сигурности може се деблокирати само ручно. У нормалном стању (радном), блокадни вентил је отворен.

Приликом уградње обавезно проверити да ли је инсталација испред блокадног вентила чиста. Вентил се сме уграђивати само у инсталације где је пре њега постављен филтер. Израђује се са смером уласка гаса слева на десно, осим уколико се то поруџбином другачије тражи.

ОПИС РАДА

Блокадни вентил за ниски – средњи притисак тип 232 чине три основне целине:

– кућичте вентила (1),
Изра|ују се за:
– ЗАШТИТУ ОД ВИСОКОГ И НИСКОГ ПРИТИСКА – ВНП и
– ЗАШТИТУ ОД ВИСОКОГ ПРИТИСКА – ВП.
– блокадни механизам (БМ), и
– пилот блокаде (ПБ).

Повратни сигнал излазног притиска п се помоћу импулсног вода доводи до пилота блокаде (ПБ), односно испод мембране пилота. Пилот блокаде представља актуатор блокадног механизма (БМ) и у њему се налазе опруге за подешавање притисака блокирања. Сила опруге за високи притисак се подешава окретањем притезача, а сила опруге за ниски притисак, окретањем притезача. Порастом притиска п до п расте сила испод мембране пилота (клипа) и сабија се опруга тако да се помера брава пилота, 2 блВП ослоба|ају куглице у пилоту и ослоба|а трн браве пилота који под дејством ударне опруге окида наставак потискивача. Наставак потискивача и потискивач закрћу тело кључа браве  тако да се ослоба|а простор за куглице браве које искачу из жлеба на трну. Одбрављен трн под дејством опруге потискује затварач на седиште и прекида проток гаса. Падом притиска п до п , опада сила испод мембране (клипа), тако да опруга за ниски притисак (10) 2 блНП потискује браву пилота и ослоба|а куглице у пилоту и активира блокадни механизам као у претходном случају. Активирање блокадног механизма је могу}е извршити и ручно преко ручног потискивача, потискивањем главе.

 

ЗАШТИТЕ

Деблокада блокадног механизма се врши ручно и то на следећи начин.

1. Заштита од високог притиска
– Затворити запорни орган на излазу регулационе линије
– Окретањем точка у смеру супротном од кретања казаљке на сату, извршити изједначавање притисака.
– Скинути визир и потиснути дугме. Ако је вредност излазног притиска мања или једнака п , пилот ће забравити, тј. дугме ће остати потиснуто.
– Окренути точак док се не забрави блокадни механизам.
– Полако отворити запорни орган на излазу регулационе линије.

2. Заштита од високог и ниског притиска притиска
– Затворити запорни орган на излазу регулационе линије
– Окретањем точка у смеру супротном од кретања казаљке на сату, извршити изједначавање притисака.
– Скинути визир и потиснути дугме. Ако је вредност излазног притиска већа од п и мања или једнака пблНП , пилот ће забравити, тј. дугме ће остати потиснуто.
-Окренути точак док се не забрави блокадни механизам.
-Полако отворити запорни орган на излазу регулационе линије.

Gasteh.pro[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]

Спецификације:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]

Упутство:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]