Quick contact info

“GasTeh“ d.o.o. – A leader in the technology for the use of natural and liquefied petroleum gas in the region.
The production program, products and services of GasTeh reflect the high expertise and many years of experience in the development and production of equipment and plants for natural gas, propane-butane (liquid petroleum gas), compressed natural gas, mixed gas, and other technical gases.

icon_widget_image Monday-Friday: 8am to 4pm; Satuday: 8ap to 2pm icon_widget_image Kralja Petra I b.b., 22320 Indjija – Serbia icon_widget_image +381 (0) 22 561 630 +381 (0) 22 510-064 icon_widget_image office@gasteh.com 248040@mail.ru

Сигурносно прекидни вентили тип 232

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Сигурносно прекидни вентили тип 232

Блокадни вентил за ниски – средњи притисак тип 232

Сигурносно прекидни вентили тип 232 је намењен за осигурање гасних постројења и инсталација од превисоког и прениског притиска. На инсталацију се уграђује испред регулатора притиска. Активира се у случају пораста (или снижења) улазног притиска у односу на граничну вредност. Тада блокира даљи ток гаса, а из разлога сигурности може се деблокирати само ручно. У нормалном стању (радном), блокадни вентил је отворен.

Приликом уградње обавезно проверити да ли је инсталација испред блокадног вентила чиста. Вентил се сме уграђивати само у инсталације где је пре њега постављен филтер. Израђује се са смером уласка гаса слева на десно, осим уколико се то поруџбином другачије тражи.

ОПИС РАДА

Блокадни вентил за ниски – средњи притисак тип 232 чине три основне целине:

– кућичте вентила (1),
Изра|ују се за:
– ЗАШТИТУ ОД ВИСОКОГ И НИСКОГ ПРИТИСКА – ВНП и
– ЗАШТИТУ ОД ВИСОКОГ ПРИТИСКА – ВП.
– блокадни механизам (БМ), и
– пилот блокаде (ПБ).

Повратни сигнал излазног притиска п се помоћу импулсног вода доводи до пилота блокаде (ПБ), односно испод мембране пилота. Пилот блокаде представља актуатор блокадног механизма (БМ) и у њему се налазе опруге за подешавање притисака блокирања. Сила опруге за високи притисак се подешава окретањем притезача, а сила опруге за ниски притисак, окретањем притезача. Порастом притиска п до п расте сила испод мембране пилота (клипа) и сабија се опруга тако да се помера брава пилота, 2 блВП ослоба|ају куглице у пилоту и ослоба|а трн браве пилота који под дејством ударне опруге окида наставак потискивача. Наставак потискивача и потискивач закрћу тело кључа браве  тако да се ослоба|а простор за куглице браве које искачу из жлеба на трну. Одбрављен трн под дејством опруге потискује затварач на седиште и прекида проток гаса. Падом притиска п до п , опада сила испод мембране (клипа), тако да опруга за ниски притисак (10) 2 блНП потискује браву пилота и ослоба|а куглице у пилоту и активира блокадни механизам као у претходном случају. Активирање блокадног механизма је могу}е извршити и ручно преко ручног потискивача, потискивањем главе.

 

ЗАШТИТЕ

Деблокада блокадног механизма се врши ручно и то на следећи начин.

1. Заштита од високог притиска
– Затворити запорни орган на излазу регулационе линије
– Окретањем точка у смеру супротном од кретања казаљке на сату, извршити изједначавање притисака.
– Скинути визир и потиснути дугме. Ако је вредност излазног притиска мања или једнака п , пилот ће забравити, тј. дугме ће остати потиснуто.
– Окренути точак док се не забрави блокадни механизам.
– Полако отворити запорни орган на излазу регулационе линије.

2. Заштита од високог и ниског притиска притиска
– Затворити запорни орган на излазу регулационе линије
– Окретањем точка у смеру супротном од кретања казаљке на сату, извршити изједначавање притисака.
– Скинути визир и потиснути дугме. Ако је вредност излазног притиска већа од п и мања или једнака пблНП , пилот ће забравити, тј. дугме ће остати потиснуто.
-Окренути точак док се не забрави блокадни механизам.
-Полако отворити запорни орган на излазу регулационе линије.

Gasteh.pro[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/6″][vc_column_text]

Спецификације:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/6″][vc_column_text]

Упутство:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/6″][/vc_column][vc_column width=“1/6″][/vc_column][vc_column width=“1/6″][/vc_column][vc_column width=“1/6″][/vc_column][/vc_row]