Quick contact info

“GasTeh“ d.o.o. – A leader in the technology for the use of natural and liquefied petroleum gas in the region.
The production program, products and services of GasTeh reflect the high expertise and many years of experience in the development and production of equipment and plants for natural gas, propane-butane (liquid petroleum gas), compressed natural gas, mixed gas, and other technical gases.

icon_widget_image Monday-Friday: 8am to 4pm; Satuday: 8ap to 2pm icon_widget_image Kralja Petra I b.b., 22320 Indjija – Serbia icon_widget_image +381 (0) 22 561 630 +381 (0) 22 510-064 icon_widget_image office@gasteh.com 248040@mail.ru

Електрични грејачи тип 811-812

Електрични грејачи тип 811 и 812 – Еx изведба

Електрични грејачи тип 811 и 812 су противексплозивни заштићени уређај намењен за рад у експлозивним атмосферама гасова. Грејачи претварају електричну енергију у топлотну енергију. Као претварачи енергије, грејачи имају 100% искоришћености, зато што се сва утрошена електрична енергија претвара у топлоту. Гејачи су израђени тако да се загревају до оптималне температуре за рад и преносе топлоту на грејни медијум (вода/корсантин). Користе се за загревање грејног медијума у електрчним испаривачима и ел. загрејачима гаса. Уграђују се хоризонтално у ел. испариваче и ел. загрејаче.

Опис рада

Електрични грејачи тип  811, 812 користе се за загревање грејног медијума у електрчним испаривачима и ел. загрејачима гаса. Састоји се од бакарне цеви (спирале), кућишта на које се причвршћује спирала и уводнице која је у Еxд ИИЦ изведби. Приликом уградње важно је придржавалти се свих важећих прописа из подручја електротехнике и заштите на раду.

Спецификације: