icon_widget_image Monday-Friday: 8am to 4pm; Satuday: 8ap to 2pm icon_widget_image Kralja Petra I b.b., 22320 Indjija – Serbia icon_widget_image +381 (0) 22 561 630 +381 (0) 22 510-064 icon_widget_image office@gasteh.com 248040@mail.ru

Равни регулациони вентили тип 323

РАВНИ ЗАПОРНИ, РУЧНИ РЕГУЛАЦИОНИ, ЗАПОРНО НЕПОВРАТНИ ВЕНТИЛИ

Равни регулациони вентили тип 323

Равни регулациони вентили тип 323 служи за регулисање тока флуида кроз цевовод. Највише се примењује на инсталацијама и постројењима где се као радни флуид користи пропан – бутан (ТНГ).

ОПИС РАДА

Окретањем точка у смеру казаљке на сату, вретено се помера на доле, приближавајући затварач ка седишту вентила. Вентил је потпуно затворен када заптивач I чврсто налегне на седиште. Уколико се вентил сасвим отвори (окретањем точка у супротном смеру од наведеног), заптивач II  који се налази на горњој страни затварача, налегне уз конусну површину вођице и тако обезбеђује непропусност између вретена и вођице. Ова погодност се користи у ситуацијама када је потребно да се изврши ремонт на заптивним елементима вретена, а да се при томе вентил не демонтира са цевовода. Регулација протока гаса врши се постепеним отварањем вентила, односно довођењем регулационе подлошке у одговарајући положај. Помоћу овог вентила могуће је вршити и пригушење, подешавањем положаја затварача према седишту.

 

Спеификације

Gasteh.pro